Nordea vs Nordnet

chess-424556_1280

”Nordea vie Nordnetiä ulkomaan pörssikaupassa 6-0, sillä prosentin palkkiokatto on voimassa kaikilla pankin tarjoamilla markkinoilla. Hintatietoisen sijoittajan näkökulmasta houkuttelevampaa olisikin sijoittaa halvemmalla Nordean tai ulkomaisten välittäjien kautta ja ostaa lopuilla rahoilla ihan oikeita lottokuponkeja.” Kommentoi Mirko Hurmerinta Arvopaperin artikkelissaan.

Tämä on kuin kappale omasta sijoitussuunnitelmastani sillä erotuksella, että loppurahoilla ostan täysin kuluttomia Nordnetin tuotteita. Nordnet lopetti viime viikolla suositun pikkukaupat- välityskampanjan, jonka ansiosta piensijoittaja sai hankittua salkuntäytettä edullisella 0,99 euron välityspalkkiolla. Piensijoittajien toiveista huolimatta uutta vastaavaa kampanjaa ei ole tulossa, vaan Nordnet lanseerasi katseet USAssa- kampanjan.

Vaikka olenkin Nordnetin pitkäaikainen tyytyväinen asiakas, täytyy viimeistään nyt myöntää että Nordnet on epäonnistunut hinnoittelustrategiassaan pahemman kerran. Kampanjoinnin sijaan Nordea on valinnut strategiaksi halpuuttaa kaupankäyntiä pidemmällä tähtäimellä. Toistaiseksi pysyvän hinnaston mukaan, kaikki alle 800 euron ostokset siirtyvät salkkuun, markkinapaikasta riippumatta maksimissaan 1%:n välityspalkkiolla. Asiakas voi siis ostaa vaikka dollarin välityspalkkiolla New Yorkin pörssistä sadan dollarin edestä osakkeita.

Nordnetin puolesta sopii toivoa, ettei moni muu piensijoittaja allekirjoittaneen tapaa jaksa nähdä vaivaa hankkia toista arvo-osuustiliä Nordeasta ja siirtää suoria osakesijoituksiaan sinne. Yhtiön ansaintamalli joutuu varmasti koetukselle, jos tarpeeksi moni hintatietoinen asiakas äänestää puoliksi jaloillaan ja hyödyntää vain sisäänheittotuotteeksi tarkoitetut ilmaiset tuotteet.

 

2 Replies to “Nordea vs Nordnet”

  1. Kuinkas helpolla osakkeiden siirtäminen onnistuu Nordeasta Nordnettiin ja toisinpäin? Voisiko ostot tehdä Nordean puolella ja siirtää sitten osakkeet Nordnetin puolelle olemaan?

    Tykkää

    1. Olen kerran siirtänyt osakkeet Nordnetin arvo-osuustililtä Nordeaan. Toimenpide oli helppo ja ilmainen. Mulla ei ole ollut tarvetta veivata osakkeita enää takaisin Nordnettiin. Nordeassa säilytys on myös ilmainen, jos kauppaa tekee kvartaaleittain (4 kertaa vuodessa). Tämä istuu minun tapaani sijoittaa oikein hyvin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: