Oman navan SWOT- analyysi

country-2671299_1920.jpg

Tämänkertaisessa artikkelissa tarkastelen itseäni elämäntapasäästäjän näkökulmasta. Pureudun henkilökohtaisen taloudenhallinnan perustuksiin ja sitä kautta yritän kiillottaa strategiaani. Apuvälineenä käytän legendaarista SWOT- analyysiä, jonka heikkous, subjektiivisuus kääntyy tässä tapauksessa vahvuudeksi.

Sisäiset vahvuudet ja heikkoudet

Oman minimalistisen elämäntavan löytämisen seurauksena tiedostan hyvin mitkä hyödykkeet tuovat minulle hyvinvointia ja osaan välttää turhakkeita. Teen enää harvoin heräteostoksia eli ostan vain tarpeeseen. Säästäjänä olen säntillinen ja pystyn kuukaudesta toiseen pysymään säästötavoitteessani, siitä huolimatta että olen laiska harrastamaan oman talouden budjetointia pitkällä tähtäimellä.

Olen kehittänyt hyvät mittarit säästämisen ja sijoitusten seuraamiseen. Osaan tehdä todella hyviä (sijoitus)suunnitelmia, vaikka välillä niiden noudattaminen on tuskallisen vaikeaa. Harjoituksista ja hyvistä tuloksista huolimatta olen vieläkin liian impulsiivinen sijoittaja, suhteessa siihen mitä haluaisin olla.

Minulla on tarpeeksi relevanttia tietoa säästämisestä ja sijoittamisesta. Tiedän mihin, miten ja miksi minun kannattaa sijoittaa, mutta myös jatkuva halu oppia lisää. Välillä tosin säästämistä kohtaan iskee hetkellinen uskon puute ja päämäärättömyyden tunne.

Tiedostan hyvin oman riskinottokykyni ja sijoitukseni ovat balanssissa sen kanssa. Sijoittamisen riskit eivät tule yöuniin, mikä on hyvä asia, mutta tietyissä hetkissä haluaisin lisää rohkeutta ottaa enemmän riskiä.

Minulla on säännöllistä tuloa palkkatyöstä ja mielenkiintoa etsiä lisää vaihtoehtoisia kassavirtoja, vaikka konkretia niiden suhteen vielä puuttuu.

Ulkoiset mahdollisuudet ja uhat

Sijoitussalkkuun liittyvien markkinariskien laukeaminen isossa mittakaavassa vaikuttaisi tuhoisasti nettovarallisuuteen. Toisaalta riskit luovat mahdollisuuksia hankkia uutta sijoitusvarallisuutta edulliseen hintaan. Näissä tilanteissa tarvitsen lisää riskinottokykyä.

Velkavivun käyttö sijoittamisessa.

Oman sijoitusasunnon hankkiminen tai hankkimatta jättäminen.

Olen aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja sijoittamiseen liittyvissä verkostoissa. Kirjoitan talousaiheista blogia, jonka merkitys toivottavasti vielä kirkastuu tulevaisuudessa.

Minua kiinnostaa uuden oppinen ja kouluttautuminen. Palasin jälleen päätyöni ohessa opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoululle – tällä kertaa avoimen puolelle kiinteistöliiketoimintaa.

Oman liiketoiminnan perustaminen joskus hamassa tulevaisuudessa. Tämä konkretisoituessaan olisi todennäköisempää sivutoimisena tai osakkaana jonkun toisen yrityksessä.

Kassavirta on käytännössä yhden ison kortin varassa. Tulevaisuudessa pyrin hankkimaan lisää vaihtoehtoista kassavirtaa myös pienistä puroista, esimerkiksi passiivisista tuloista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: