Opittua menneeltä viikolta

bread-1281053_1280

Kulunut vuosi on ollut tähän mennessä kirjoittajalla sijoittamisen suhteen seesteistä aikaa. Sitten tulee torstai, joka pilaa kaiken. Juuri kun olet mielestäsi löytänyt tasapainon sijoitussuunnitelmaan, markkinoilla tapahtuu jotain, mikä pistää epäilemään.

Mennyt torstai oli Q3 tulosjulkistusten suhteen vilkas päivä. Suurista yrityksistä tuloksensa julkistivat mm. Nokia, Orion, Nordea, joiden kohtalona oli jyrkkä alamäki. Jyrkimmän kulmakertoimen tarjosi Nokia noin -17% pudotuksella.

Onneksi omasta salkustani ei löydy kuin Nokiaa, joten päiväpudotus salkkua kohden jäi noin -3.5%:n. Tämä kuitenkin riitti tällä(kin) kertaa spekulaatioon siitä, onko markkinoilla odotettavissa isompaa kuohuntaa ja tätä vasten peilaten, onko sijoitussuunnitelmani varmasti tehty minua varten.

Tämän viikon (kehä)päätelmien tuloksena möin juustohöyläperiaatteella noin kolmanneksen suorista osakesijoituksistani, pois lukien Nokia, johon en (vielä) koskenut. Sijoitussuunnitelma päivittyy pikapuolin ETF- osto-ohjelmalla, jolloin allokaatiota tulee siirrettyä siihen suuntaan. Itseni jotenkuten sijoittajana tuntien, siirryn tällöin enemmän omalle mukavuusalueelleni, joka on ironista, koska toisaalta haaveilen kovemmasta riskinottokyvystä.

Alan pikkuhiljaa tottua ajatukseen, että omalla kohdallani tunteet ovat pysyvä osa sijoittamista. Elämä siis jatkuu sijoitusmaailmassa ja muutenkin – tänään on lauantaiaamu ja uunituoreet sämpylät odottavat.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: