Luksus on mielentila

fake-13426.jpg

Helsingin sanomien tuore juttu kertoo tarinan Max Lanmanista, joka auttoi tyttöystäväänsä myymään vanhan autonsa kuvaamalla mainosvideon. Ensisijaisen tarkoituksen lisäksi video sisältää myös laajemman näkökulman. Maxin automainos nimittäin väittää, että luksus on mielentila.

Perinteiset automainokset taas ovat todella hyviä esimerkkejä siitä, kuinka mainostajat osaavat luoda mielikuvia ja illuusioita. Mielikuvat kertovat yleensä menestyvistä, onnellisista ihmisistä, joihin kenen vain on helppo yrittää samaistua. Mainokset luovat illuusion todellisuudesta, jossa vain luksuselämä on tavoittelemisen arvoista – oli siihen oikeasti varaa tai ei.

Oikeassa todellisuudessa uusi BMW tai joku muu premium- luokan auto on kenelle tahansa luksusta, hetken aikaa. Hyvin nopeasti uusi luksus muuttuu normaaliksi ja mieli alkaa etsimään uutta vetovoimasta kohdetta, jolla voi taas hetkeksi täyttää sisäisen tyhjiön.

Pahimmassa tapauksessa premium- auto ei muutu pelkästään normaaliksi, vaan todelliseksi riippakiveksi, jos hankintahetkellä taloudellinen harkintakyky on pettänyt pahemman kerran. Nimittäin vuosimallista riippumatta valohoidon kustannukset ovat baijerilaisen huollossa omaa luokkaansa, vakuutusmaksuista puhumattakaan.

(Katso Maxin video tästä)

Vaikka Maxin tekemä video on tehty kieli poskella, sen tahattomaan (tai tahalliseen) sanomaan on silti helppo samaistua. Luksus on todellakin mielentila, josta aidosti elämäänsä tyytyväinen ihminen pääsee nautiskelemaan joka päivä, ilman illuusiota sen täydellisyydestä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: