Salkun päivittelyä

change-3256329_1920.jpg

Joskus on vaikea päättää, ylittyykö asiakynnys blogin artikkeliin asti, vai riittääkö somekanavien päivitys. Koska poikkeus vahvistaa säännön, tuon tässä lyhyessä tekstissä esille pari muuttujaa salkussani. Jatkossa koetan edelleen pysyä säästämisen ja sijoittamisen syvässä päässä. 

Ensiksi tunnustus. Minä en ole hyvä sijoittaja. Lohdullista tässä on, että valtaosa ihmisistä on yhtä huonoja sijoittajia. Jokaisella täytyy olla näkemys, millainen sijoittaja on ja kuinka haluaa sijoittaa. Suurimmalla osalla meistä on tämä näkemys, mutta se ei tee meistä vielä hyvä sijoittajia. Hyviä ovat sijoittajat, jotka seisovat tilanteesta riippumatta näkemyksensä takana.

En aio tässä enää julkisesti ihmetellä miten näkemykseni on taas muuttunut. Totean vain, että se näyttää olevan pysyvä osa (sijoittaja)persoonaani ja sen kanssa on elettävä jatkossakin.

Sijoitussalkkuuni on viimeisen kuukauden aikana ilmestynyt taas jostain syystä suoria sijoituksia arvopapereihin. En aio tässä perustella valintojani, mutta jatkossakin niiden määrä tulee (toivottavasti) olemaan murto-osa salkustani.

Tällä hetkellä vertaislainojen osuus salkusta on suuri, kun olen romahdusta odotellessa yrittänyt keksiä käteiselle parempia parkkipaikkoja. Olen hajauttanut vertaislainoja useammalle tarjoajalle, koska ne ovat aiemmin olleet pelkästään Fellow Finance- kortin varassa. Jatkossa vertaislainojen osuus salkussa pienenee. Siirrän lainojen päätyttyä FF:n pääomia käteiseksi, samalla kun Nordnetin kuukausisäästösopimus takoo lisää indeksiä.

Siirsin käteisvarani Norwegianin talletustililtä takaisin Nordeaan, koska norjalaiset menivät laskemaan talletuskorkoaan. Kiusa se on pienikin kiusa.

Tein myös päätöksen, että jatkossa päivitän sijoitussalkkuni blogiini aina kuukauden ensimmäinen päivä. Tuon myös kattavammin esille salkun kokonaistuoton ja allokaation kuukausittain.

Mammutin liikkeitä voit seurailla myös somessa: Facebook / Twitter: mammuttiblogi / IG: mammuttiblogi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: