Tyttäreni miljonääri

elephant-4474027_1920

Minulla on yksi niin läheinen kaveri, jota voisin kutsua ystäväksi. Tapaamme ystäväni kanssa keskimäärin kerran viikossa, jolloin yritämme parantaa maailmaa. Tosiasiassa käytämme huomattavan osan tästä ajasta lempiaiheemme parissa, jolla ei mitään parantavaa vaikutusta. Me, kohta viisikymppisen äijät jaarittelemme kerrasta toiseen, mitä tekisimme toisin jos olisimme vielä nuoria.

Vaikka jälkiviisaus ei ole kovin rakentavaa, se on meistä yllättävän hauskaa. Ja ainakaan vielä keskustelu pääpaino ei ole kääntynyt terveysvaivoihin, mikä on tässä vaiheessa positiivista.

Jälkiviisaudessa saattaa olla rakentavaa sen tuottamama ymmärrys tehdä kaikki tarpeellinen seuraavaa sukupolvea ajatellen. Se mikä omalla vaurastumisen polulla on jo aikoja sitten käynyt mahdottomaksi, on tulevalla sukupolvella vielä täysin mahdollista.

Olen opettanut lapsilleni talousasioita hyvin varhaisesta vaiheesta lähtien. Talousopin sisältöihin keskityin artikkelin muodossa jo aiemmin viime vuoden alkupuoliskolla.

Tämä artikkeli on jatkumoa edelliselle, joskin hieman eri kulmasta katsoen. Otsikko on tarkoituksella raflaava, eikä sillä ole (välttämättä) mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Aika tekee meistä sen suhteen viisaampia, vaikka minä en ole sitä enää todistamassa.

Hypoteesini on, että tällä hetkellä 12- vuotias tyttäreni saavuttaa miljoonan euron arvoisen osakesalkun 65- vuotiaana, jos hän ei tee kuten isänsä teki (toisin sanoen: ei mitään), vaan kuinka isä sanoo.

Lähtölaukaus

Kun tyttäreni syntyi, sijoitin hänen nimiinsä 100€ kuukaudessa Seligsonin rahastoihin ajanjakson, jonka aikana pääomaa kertyi 2500€. Ajattelin tuohon aikaan, että kyseinen summa olisi mukava pesämuna täysikäiselle, vaikkei korkoa juuri kertyisikään.

Jossain vaiheessa, syystä jota en enää muista, lisäsin pääomaan vielä 120€, jonka jälkeen hanat menivät kiinni pitkäksi aikaa. Pullataikinan koko oli tällöin 2620 euroa.

Nykyhetki

Kuvan esittämällä allokaatiolla tyttäreni rahastosalkku on kasvanut tähän päivään mennessä 5434 euroon, ja salkun keskimääräinen vuosituotto on ollut 8,12%. Sivuhuomautuksena (koska jälkiviisaus): Jos olisin aikoinaan sijoittanut koko pääoman pelkästään Global Top 25 Brands- indeksirahastoon, salkun tuotto olisi ollut yli 20% vuodessa.

Avasin tyttärelleni pankkipalvelut Nordeaan (verkkopankki ja Visa Electron), ennen kuin hän täytti 12- vuotta. Tyttäreni on saanut siitä lähtien kuukausirahaa 40€, josta hän siirtää edelleen Seligsonin rahastoihin 10€ kuukaudessa. Pääoma on siis alkanut pitkästä aikaa kasvamaan ja verkkopankki kortteineen ovat osoittaneet olevan loistava yhdistelmä opetella rahan käyttöä.

Tulevaisuus

Tästä eteenpäin kaikki onkin sitten spekulaatiota. Kuvitellaan että tyttäreni sijoittaa edelleen seuraavat kymmenen vuotta 10€ kuukaudessa Seligsonin rahastoihin ja saa pääomalleen edelleen 8,12%:n vuosittaisen tuoton. Tyttäreni on tällöin 22- vuotias ja pullataikina on kohonnut 14 060 euron arvoiseksi.

Hypoteettinen tavoite oli saavuttaa 65- vuoden ikään menneessä miljoonan euron rahastosalkku. Tällöin tyttäreni täytyy sijoittaa vielä 43:n vuoden ajan 117 euroa kuukaudessa, jolloin lopullinen salkun arvo on 1 003 860 euroa, josta puhtaan tuoton osuus on 929 428.

PS. Mitä mieltä olit tämänkertaisesta artikkelista? Kommentointimahdollisuus löytyy postauksen alalaidasta.

Hah, jätkä luulee saavansa vuosikymmeniä yli 8%:n tuoton. In your dreams! -Jonne111-

Taas joku wannabe- blogari neuvoo miten rikastua sijoittamalla. Mul on kestolotto vetämässä ei tartte odotella vuosikymmeniä!! -Kikka69-

Tää on taas näitä. Vittu hankkis elämän! -Ukko-

Reilulla satkulla kuussa miljönääriksi? Haloo! Jos toi olis mahdollista, niin kaikkihan niin tekis! -kupla-

Sääliksi käy tätä lasta. Isukki opettaa kituttamaan koko elämän. Arvaa harmittaako sitä jos kuolee jo kuuskymppisenä? -Allin-

Keskiluokka taas neuvomassa, miten köyhän pitäisi elää. Toivottavasti nähdään vielä leipäjonossa! -myFuture-

Kyllä tyttö tulee täysikäisenä järkiinsä ja unohtaa faijan typerät neuvot. Elämä on tarkoitettu elettäväksi! -Saija-

Niin mikä tässä oli se pointti? -kysyjä-

Miksei samantein 10 miljoonaa? Taas joku luulee, että pelkkä raha tekee onnelliseksi. -lowly-

Mää nautin elämästa! Vieres pötköttää kolmen tähdenn ja vartinpoika!! Rantasauna saares, poreallas pihalla lämpeneee kiuas!. Laiturissaas sniin pasljfon jalakoja, ettt nyt perkll lll ite pystusss ik.. . .

Advertisement

3 Replies to “Tyttäreni miljonääri”

 1. Tosi hyvin kirjoitettu juttu korkoa korolle-efektistä! Monikaan kommentoijista ei taida sitä täysin käsittää. Reilu 100 € kuukausittainen sijoitus pitäisi olla täysin mahdollinen ilman kituuttamista.

  Tykkää

  1. Kiitos Essi mukavasta palautteesta! Saatoit mennä samaan lankaan kuten ystäväni – hän luuli noita (ilmeisen autenttisia) artikkelin lopussa olevia kommentteja aidoiksi. En halunnut (lue: viitsinyt) avata koko ajatusta atomeiksi perinteisen rautalangan avulla. Tästä syystä kirjoitin kommentit artikkelin loppuun, koska halusin tuoda huumorin keinoin esille mahdollisia kriittisiä kysymyksiä, joita lukija saattaisi artikkelin luettuaan esittää.

   Suomalaiset häviävät keskimäärin Veikkauksen peleihin 55€ kuukaudessa ja melkein vastaavat summan kaatavat kurkusta alas viinan muodossa. Nämä yhdistämällä ja siirtämällä muodostunut summa pitkäaikaiseen sijoittamiseen, vaurastumisen ja oman hyvinvoinnin riski kasvaa voimakkaasti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: