Blogi

water-1761027_1280

Talouteen liittyvä epävarmuus on yksi länsimaisen nykyihmisen tavallisimmista murheista. Jatkuva nuoralla tanssiminen raha-asioissa lisää ahdistusta ja putoaminen saattaa suistaa loppuelämän kestävään velkaorjuuteen. Tutkimusten mukaan yksi parisuhteen massiivisimmista koetenkivistä on yhteisen näkemyksen löytyminen talousasioissa. Rahasta on tullut perheiden kulutusta kestävä riidan aihe.

Suurimmalla osalla suomalaisista ongelmana ei ole rahan vähäinen määrä vaan se, ettei rahaa osata käyttää oikein. Olemme saaneet lukea ns. hyvätuloisista köyhistä – niistä, jotka korkeista tuloistaan huolimatta ovat ajautuneet rahavaikeuksiin. Taustalla on yleensä tietämättömyydestä johtuvaa holtitonta rahan käyttöä. Taloudenlukutaito ei riipu tuloista.

Oman talouden tasapaino lisää onnellisuuden kokemusta tuomalla harmoniaa elämään. Vaurastuminen tarkoittaa mielentilaa, jossa on riittävän vapaa tekemään valintoja, sekä varautumista elämän tarjoamiin yllätyksiin.

Vaurastumiseen ei tarvita lottovoittoa, massiivisia vuosituloja tai isoa perintöä vaan tasapainoisen tilan saavuttaminen onnistuu myös pienillä tuloilla. Vaurastumisen keskiössä ei ole raha sinänsä vaan voimakas tunne siitä, että talouden tasapaino on omissa käsissä elämäntilanteesta riippumatta. Silloin raha on tehnyt tehtävänsä, kun se menettää merkityksensä.

Mammuttiblogin ideana on tuoda erilaisia näkökulmia oman talouden hoitoon. Ne kumpuavat vahvasti kirjoittajan kokemuksista. Lukija ei tule löytämään yhtä ainoaa taikasanaa, jonka avulla köyhyys muuttuisi rikkaudeksi. Tarjolla on pikemminkin aineksia, joita yhdistelemällä voi luoda oman hyvän talouden reseptinsä.

Mies Mammutin takana

Kirjoittaja on 49- vuotias keskisuomalaistunut mies Keski-Pohjanmaalta.  Laajassa spektrissä kiinnostukseni kohteina ovat mm. talous, yhteiskunta, yrittäjyys, liikunta ja kulttuuri, erityisesti musiikki ja kirjallisuus.

Elämäni yksinkertaistamiseen ja säästämisen ihanuuteen havahduin vasta vuonna 2013, jolloin törmäsin Antti Rinta-Lopin jo edesmenneeseen loistavaan Saituri-blogiin sekä sen suosion jälkimainingeissa ilmestyneeseen kirjaan. Tätä ennen olin harrastanut “sijoittamista” huonolla menestyksellä vaiheittain aina 2000-luvun alun teknokuplasta alkaen. Havahtumisen jälkeistä vastatallattua polkua lukija voi seurata blogissani.

Lukijan on syytä huomioida, ettei minulla ole mitään talousalan peruskoulutusta, vaan kaikki artikkelit olen kirjoittanut omien havaintojeni pohjalta.

mammuttiblogi(at)gmail.com

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: